Να κατακρίνεις το φίλο που έκανε λάθος, να επαινείς τον ανταγωνιστή σου όταν το αξίξει...

Να μην παίρνεις αποφάσεις εκνευρισμένος, να μην δίνεις υποσχέσεις ευτυχισμένος...

Κάθε αλήθεια περνά από 3 στάδια.
Πρώτον, διακομωδείται, Δεύτερον, βρίσκει βίαιη αντίδραση,
Τρίτον, γίνεται αποδεκτή ως αυταπόδεικτη.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ-ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!

Βλέποντας κανείς αυτό τον τίτλο θα μπορούσε να ταξιδέψει με το νου του σε πολλές τέτοιες περιπτώσεις όπως με κυριότερη την κατάσταση στην Ελλάδα, στη Λιβύη και σε πολλά μέρη του κόσμου όπου οι αναταραχές, είτε προέρχονται από οικονομική στενότητα, είτε από τη δυσαρέσκεια κατά των καθεστωτικών κυβερνήσεων, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ στους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες.
Αν θέλουμε να το ειδικέυσουμε αυτό και να έρθουμε στην μικρή κοικνωνία του συλλόγου μας, η αναταραχή που έχει ξεσπάσει στους κόλπους του συλλόγου είναι μεγάλη και ικανή να προκαλέσει ισχυρούς κλυδωνισμούς στο διοικητικό συμβούλιο.
Δεν έχουμε καμία πρόθεση να εκθέσουμε το ποια είναι αυτή η αναταραχή καθώς θα ρίξουμε σίγουρα το επίπεδο της προσπάθειας που κάνουμε μέσω αυτού του ιστολογίου.
Εύλογα όμως κάποιος θα ρωτήσει τότε γιατί το αναφέρεις;
Ο λόγος που γίνεται αυτή η αναφορά στην αναταραχή είναι για να καταδείξει τον έντονο προβληματισμό που έχει δημιουργήσει στο τμήμα νεολαίας αυτή η κατάσταση η οποία δεν συνάδει με τις αντιλήψεις των μελών του και με τους τρόπους και τα πεδία δράσης του.
Στόχος και επιδίωξη του Τμήματος Νεολάιας είναι η μεγένθυση της δράσης του και να κοτάει μπροστά και όχι να αναλώνεται σε προσωπικές διαμάχες που μόνο κακό κάνουν τόσο στους άμεσα εμπλεκόμενους όσο και στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο συμμετέχουν.
Έχει να κάνει λοιπόν με την ιδιοσυγκρασία του καθενός και με το πως πιστεύει οτί πρέπει να λειτουργεί και να κινείται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο βίο του.
Γι αυτό η θέση μας είναι να μην φτάσει η αναταραχή να γίνει τροχοπέδη στην ανοδική πορεία του συλλόγου και να λυθεί η όποια παρεξήγηση έχει δημιουργηθεί μεταξύ των εμπλεκομένων, που να σημειώσουμε ουδεμία συμμετόχη έχουν μέλη της νεολαίας του συλλόγου.

Και για να το γενικεύσουμε λίγο, καθώς από κάθε μικρό γεγονός της ζωής μας μπορούμε να παίρνουμε το μάθημα μας, όπως επίσης και να βγαίνουν χρήσιμα συμπεράσματα, ας φέρουμε στο μυαλό μας την έκφραση που σίγουρα όλοι έχετε ακούσει: μα γιατί όλο τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα και δεν ασχολούνται νέοι με τα κοινά;;;
Η απάντηση φυσικά χρήζει τεράστιας αναλύσεως καθώς ξεφεύγει από τα στενά όρια του συγκεκριμένου άρθρου, αλλά μια συνοπτική απάντηση μπορεί να δοθεί.
Όλοι οι νέοι ξεκινούν με όρεξη να ασχοληθούν και να δώσουν πολλά με ότι ασχοληθούν, είτε είναι αθλητικός σύλλογος, είτε τοπικός σύλλογος, είτε ακόμη και σύλλογς φίλων του τάβλι, όμως βλέποντας πολλά πράγματα, συμπεριφορές και καταστάσεις που ποτέ τους δεν είχαν φανταστεί απογοητεύονται εύκολα και εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια.....και όσοι αποφασίζουν και συνεχίζουν αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες που για να ξεπεραστούν χρειάζεται γερό στομάχι και διαυγές πνεύμα για να μπορέσουν να πετύχουν όσο θέλουν για το σύνολο...
Εμείς λοιπον θέλουμε και είμαστε στη δεύτερη κατηγορία....αυτών που δεν εγκαταλείπουν το πλοίο και μένουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που άλλοι έχτισαν... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου