Να κατακρίνεις το φίλο που έκανε λάθος, να επαινείς τον ανταγωνιστή σου όταν το αξίξει...

Να μην παίρνεις αποφάσεις εκνευρισμένος, να μην δίνεις υποσχέσεις ευτυχισμένος...

Κάθε αλήθεια περνά από 3 στάδια.
Πρώτον, διακομωδείται, Δεύτερον, βρίσκει βίαιη αντίδραση,
Τρίτον, γίνεται αποδεκτή ως αυταπόδεικτη.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ-ΝΑΤΟ

Βλέποντας και ζώντας ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες το πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμάτων στην περιοχή του Νάτο εκεί δηλαδή που δραστηριοποιείται ο συλλογός μας αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε τις προτάσεις μας που θα βοηθήσουν στο να βρεθεί κάποια λύση.

Αρχικά πρέπει να περιγράψουμε την κατάσταση ως έχει μέχρι σήμερα ανεξάρτητα δημοτικής αρχής.
Οι κάδοι βρίσκονται σε 5-6 σημεία της περιοχής μας ανά 3-4 μαζί με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικρές εστίες μόλυνσης και όσοι κάτοικοι δεν μπορούν να πάνε τα απορρίματά τους στους κάδους τα βγάζουν έξω από την πόρτα τους τις μέρες που περνά το απορριματοφόρο. Όμως οι περίοικοι των κάδων διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία με αποτέλεσμα συχνά να έχουμε μετακινήσεις κάδων και άλλες όμορφες καταστάσεις. Επίσης πολλοί ασυνήδειτοι πετούν τα κλαδιά ή τα μπάζα δίπλα στους κάδους με συνέπεια ένα θέαμα που μόνο τουριστική περιοχή δεν θυμίζει.
Οι μέρες αποκομιδής των απορριμάτων περιορίζονται σε 2 το χειμώνα και 3 το καλοκαιρί λόγω της μεγάλης έκτασης του δήμου Σαλαμίνος. Ενώ στη κεντρική λεωφόρο Αγγ. Σικελιανού οι κάδοι αδειάζουν καθημερινά.

Παίρνοντας λοιπόν ως δεδομένο ότι οι μέρες δεν μπορούν αυξηθούν κάναμε την αρχική μας πρόταση η οποία ήταν να αγοραστούν με συγχρηματοδότηση δήμου και πολιτών ατομικοί κάδοι για κάθε σπίτι.
Έτσι και η συσσώρρευση στους μεγάλους κάδους θα αποφευγόταν καθώς και το φαινόμενο να βγάζουμε τα σκουπίδια έξω από την πόρτα μας όταν περνάει το απορριματοφόρο. Πολλοί μάλιστα πρότειναν να συμμετέχει και ο σύλλογος με ένα ποσό στην αγορά αυτών των κάδων σε κατ'ιδίαν βέβαι συζητήσεις. Η ουσία είναι οτί αυτό το σχέδιο δεν είναι εφικτό ή υλοποιήσιμο και αποτελεί πρόταση των νέων του συλλόγου μας.

Βλέποντας λοιπόν την υπάρχουσα κατάσταση σκεφτήκαμε και καταθέτουμε για πρώτη φορά εδώ μια νέα άποψη που ίσως έρχεται από παλιά. Και εξηγόυμαστε ότι η πρόταση αυτή είχε κατατεθεί από τον τότε πρόεδρο του συλλόγου μας, κ.Μπέκο Παναγιώτη, στις συζητήσεις για διάνοιξη της Λ. Αγγ. Σικελιανού, και αφορούσε την τοποθέτηση κάδων σε κάθε κάθετο δρόμο με τη δημιουργία ειδικής προθήκης στο περιθώριο του δρόμου. Από τη στιγμή που δεν ολοκληρώθηκα ο δρόμος κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό να γίνει.
Όμως εμείς πιστεύουμε ότι σε κάποιος κάθετους δρόμους υπάρχει ο κατάλληλοσ χόρος για την τοποθέτηση ενός και μόνου κάδου.
Έτσι παίρνοντας κάδους από τα σημεία που βρίσκονται 3 και 4 και διασκορπώντας τους στην περιοχή λύνεται και το πρόβλημα της δυσοσμίας και το πρόβλημα των μικρών χωματερών λόγω της ασυνηδεισίας  κάποιων
Το θέμα και η ουσία είναι να κατανοήσουμε και να διευκρινίσουμε αν αυτό που θέλουμε έιναι καθαρή περιοχή ή καθαρό το σπίτι μας γιατί πολλοί πολίτες απαιτούν λύσεις αλλά δεν αποτελούν μέρος της λύσης σκεπτόμενοι τη δυσωδία και άλλα παρεμφερή.
Όμως σε μια κοινωνία πρέπει να προάγουμε το κοινωνικό όφελος, αν ξεπερνά το ιδιωτικό κόστος, και να δεχόμαστε κάτι που μπορεί πρόσκαιρα να μας επιβαρύνει αλλά με τη σωστή διαχείριση του θα μας ωφελήσει σε λίγο χρόνο.
Άρα το θέμα των σκουπιδιών πάντα καίει έιτε αφορά τους κάδους μιας μικρής περιοχής είτε τη δημιουγία χωματερής...
Απαιτέιται σωστή σκέψη και ανοιχτά μυαλά για την επίτευξη λύσεων σε μια τοπική κοινωνία...
Και για την ιστορία άπλά να αναφέρουμε ότι ο σύλλογος μας είχε ζητήσει από το δήμο και τοποθετήθηκε κάδος μπροστά στα γραφεία του δίνοντας το καλό παράδειγμα σε πολλούς, ενώ την ίδια στιγμή άλλοι πολίτες προσπαθούσαν να στείλουν τους κάδους στο γείτονα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου