Να κατακρίνεις το φίλο που έκανε λάθος, να επαινείς τον ανταγωνιστή σου όταν το αξίξει...

Να μην παίρνεις αποφάσεις εκνευρισμένος, να μην δίνεις υποσχέσεις ευτυχισμένος...

Κάθε αλήθεια περνά από 3 στάδια.
Πρώτον, διακομωδείται, Δεύτερον, βρίσκει βίαιη αντίδραση,
Τρίτον, γίνεται αποδεκτή ως αυταπόδεικτη.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ- ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ!

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας υπάρχουν 4 στάσεις λεοφωρείων που έχουν χτιστεί εδώ και χρόνια και είναι βαμμένες άσπρες με ξύλινα παγκάκια στο εωτερικό τους, αλλά χωρίς παράθυρα και με πολλές ανομοιομπρφίες μεταξύ τους.

Πριν προχωρήσουμε παρακάτω πρέπει να κάνουμε ορισμένες επισημάνσεις όπως ότι ο σύλλογος είναι ο μοναδικός αρμόδιος για τη συντήρησή τους αλλά παρόλα αυτά το άσπρο χρώμα αποτελεί εύκολη λεία για τους επίδοξους καταστροφείς της ξένης περιουσίας. Εύλογο λοιπόν το συμπέρασμα ότι πολλ'ες φορές οι στάσεις είναι μουντζουρωμένες με διάφορα ακαλαίσθητα σχέδια ή φρασεις.
Εκτός αυτού ο σχεδιασμός τους είναι τόσο απλοϊκός που από τη μία καθιστά εύκολη την είσοδο και έξοδο σε αυτές, αλλά από την άλλη δεν είναι ευχάριστη η παραμονή εντός τους. Τα παράθυρα επίσης που έχουν είναι μικρά και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν είναι εύκολη η ορατότητα στο δρόμο.

Αυτη είναι η περιγραφή της παρούσας κατάστασης, χωρίς αυτό να σημαίνει οτι μειώνουμε τις μέχρι τώρα προσπάθειες για διατήρηση και συντήρηση των στάσεων από τους ανθρώπους του συλλόγου μας. Αντιθέτως οι προσπάθειες που κάνουν για τη συντήρησή τους είναι τεράστιες όμως ακυρώνονται κατά κάποιο τρόπο από την ζωγραφική των περαστικών.

Καταλήξαμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι το άσπρο χρώμα αποτελεί εύκολη λεία για τους επίδοξους "καλλιτέχνες" και μπήκαμε σε μία αναζήτηση ιδεών για το πως θα μπορούσαμε να τις προστατέψουμε και ταυτόχρονα να γίνουν πιο όμορφες και καλαίσθητες.

Έτσι ξεκινήσαμε μία αναζήτηση ιδεών ψάχνοντας σε διάφορα σάιτ, παρατηρώντας στο δρόμο στάσεις σε άλλες περιοχές και βάζοντας και τη φαντασία μας να δουλέψει για το πως μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα των στάσεων στην περιοχή μας. Βρήκαμε αρχικά στο σάιτ της ΑΤΗΕΝS VOICE το παρακάτω άρθρο το οποίο μας εντυπωσίασε και μπορείτε να το διαβάσετε και σεις, αλλά φυσικά δεν νομίζουμε ότι έχει πεδίο εφαρμογής ση δική μας περίπτωση:
http://www.athensvoice.gr/site/design-home/i-love-athens (12 Αρχιτέκτονες σχεδιάζουν στάσεις λεοφωρείων).
Διαβάσαμε επίσης για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών άνω σε στάσεις, μια πολύ καλή πρόταση που πάλι οόμως ξεπερνάει αυτά τα οποία θέλουμε να κάνουμε.

 Επομένως καταλήγουμε στην άποψη ότι ένα εφικτό πλάνο θα ήταν ένα πιο νησιώτικο στυλ διαμόρφωσής τους ως εξής:
1. Επένδυση πέτρας στο εξωτερικό τους.
2. Άνοιγμα περισσότερων παραθύρων από αυτά που υπάρχουν ήδη.
3. Βάψιμο σε χρώμα μπλε σκούρο ή ανοιχτό.
4. Κλείσιμο με χτίσιμο μέρους της μπροστινής όψης τους.
5. Τοποθέτηση πίνακα ανακοινώσεων σε κάθε στάση.

Κάθε προσπάθεια αναδιαμόρφωσης των στάσεων πρέπει να έχει ως βασικό άξονα την ομοιομορφία τους και το ότι βρισκόμαστε σε νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου