Να κατακρίνεις το φίλο που έκανε λάθος, να επαινείς τον ανταγωνιστή σου όταν το αξίξει...

Να μην παίρνεις αποφάσεις εκνευρισμένος, να μην δίνεις υποσχέσεις ευτυχισμένος...

Κάθε αλήθεια περνά από 3 στάδια.
Πρώτον, διακομωδείται, Δεύτερον, βρίσκει βίαιη αντίδραση,
Τρίτον, γίνεται αποδεκτή ως αυταπόδεικτη.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ! Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!

Η χθεσινή μέρα 4 Οκτωβρίου ήταν η παγκόσμια ημέρα των ζώων η οποία καθιερώθηκε να γιορτάζεται την ηέρα της  γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, προστάτη των ζώων.

Στη σημερινή κοινωνία η ύπαρξη των ζώων στην καθημερινή μας ζωή είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητη καθώς πολλοί από μας έχουμε κάποιο κατοικίδιο ζώο, συναντάμε κάποιο αδέσποτο στο δρόμο ή ακόμη και επισκεπτόμαστε ζωολογικούς κήπους για να τα δούμε.

Με αφορμή λοιπόν την ημέρα εορτής των ζώων σκεφτήκαμε να παραθέσουμε κάποιες σκέψεις και απόψεις πάνω σε αυτό το θέμα.

Καταρχάς αυτό που είναι φανερό είναι η εμπορευματοποίηση ειδικά των κατοικίδιων ζώων καθώς εκτρέφονται πολλά για να πωληθούν, να σφαγιαστούν ή ακόμη και να αποτελέσουν εκθέματα σε κάποιο ζωολογικό κήπο.

Δεύτερο φαινόμενο που παρατηρείται είναι ο βασανισμός ζώων για αδιευκρίνιστους λόγους από κάποιους πολίτες( π.χ. χούλιγκανς).

Τρίτο και πολύ σημαντικό είναι η εγκατάλειψη κατοικιδίων από τους ιδιοκτήτες τους είτε γιατί δεν εχουν χρήματα να τα φροντίσουν πλέον, είτε γιατί τα βαρέθηκαν.

Τέταρτο είναι η χρησιμοποίηση ζώων ως πειραματόζωα ή η θανατωσή τους για να χρησιμοποιηθούν από τη βιομηχανία ρούχων και αρωμάτων.

Τέλος έχουμε την καταστροφή του φυσικού τους περιβάλλοντος με τους γνωστούς σε όλους μας τρόπους.

Φυσικά και δεν είμαστε αιθεροβάμονες για να πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται τα ζώα σε επωφελείς για τον άνθρωπο δραστηριότητες αλλά να γίνεται συνετή και μέσα στα νόμιμα όρια χρήση αυτών που μπορούν να μας προσφέρουν.

Στη χώρα μας πρέπει να υπάρξει ειδική μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς:

1. Για την προστασία των αδέσποτων ζώων και την τιμωρία αυτών που τα εγκαταλείπουν.
2. Την προστασία της ελληνικής πανίδας καθώς κινδυνεύουν με εξαφάνιση πολλά είδη της πλούσιας ελληνικής πανίδας.
3. Για την καλύτερη αστυνόμευση στις περιοχές κυνηγιού και τη μείωση της λαθροθηρίας.
4. Για αυστηρότερο και συχνότερο έλεγχο σε τσίρκο, ζωολογικούς κήπους και όπου αλλού χρησιμοποιούνται ζώα γαι τη ψυχαγωγία του κοινού.
5. Για την ασφαλή και σε συνθήκες άνεσης μεταφοράς των ζώων σε ταξίδια με λεοφωρεία, πλοία και τρένα.
6. Για την άμεση καταγραφή όλων των ζώων συντροφιάς με τη δημιοργία ενιαίας βάσης δεδομένων ουτώς ώστε να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή σε ποιον ανήκει κάθε κατοικίδιο.
7. Για την ενημέρωση των ανθρώπων που έχουν κατοικίδια σχετικά με τα δικαιώματα τους και τις υποχρεώσεις τους όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους με αυτά. Με λίγα λόγια στην καλλιέργεια ΣΩΣΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
8. Για τη συνεργασία με τις φιλοζωϊκές οργανώσεις και την από κοινού κατάρτιση του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς.
9. Για την πάταξη της χρησιμοποίησης ζώων σε παράνομους αγώνες.(κυνομαχίες, κοκορομαχίες κτλ.)

Πέρα από όλα αυτά όμως, ό,τι και να κάνει το κράτος, δεν θα άλλαξει η κατάσταση στη χώρα μας αν δεν ευαισθητοποιηθούμε όλοι μας ώστε να μάθουμε να σεβόμαστε τα ζώα, το συνάνθρωπο και στην τελική τον ίδιο μας τον εαυτό.
 Διότι δεν γίνεται να αγαπάς τα ζώα και να τα παρατάς στο δρόμο...ούτε να τα έχεις και να κάνεις δύσκολη τη ζωή των άλλων μη εφαρμόζοντας τις υοχρεώσεις που απορρέουν από την κατοχή ενός κατοικιδίου...(και ο νοών νοείτω)....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου